AcasaInovația

Inovația

ENIGMA-SYSTEM va fi un altfel de operator de telefonie si internet mobil. Provocarea pentru echipa ENIGMA-SYSTEM va fi punerea în aplicare a unui astfel de concept inovator, avand în vedere problemele tehnologice legate de infrastructura de retea si de activele disponibile.


Inovatia va fi, pe langa birocratia si lacunele legislative referitoare la furnizarea serviciilor de comunicatii electronice, înfiintarea primei retele All-IP din tara noastra (la 1 Octombrie 2015, toti operatorii mobili înca mai folosesc standardul TDM pentru comutarea apelurilor de voce).


Exista nise de piata unde operatorii de retele mari, pur si simplu nu sunt familiarizati, nu au timpul, resursele si creativitatea pentru a le aborda. Ceea ce este unic pentru un nou operator de telefonie si internet mobil este ca poate crea noi servicii si pachete unice, orientate catre acele nise de piata uitate sau nedeservite de marii operatori.


ENIGMA-SYSTEM nu are un plan de afaceri pentru a vinde "acelasi lucru, dar într-un ambalaj diferit si eventual mai ieftin".


Mai degraba decat divizarea pietei existente în segmente mai mici, la preturi mai mici, un nou operator de telefonie si internet mobil este capabil sa aduca plusvaloare. Atunci cand acest model reuseste, se construieste o afacere de nisa in telecom, si toata lumea castiga.